Навчальна програма з фізичної культури для 6-х класів "Варіативний модуль Волейбол"




Зміст навчального матеріалу Державні вимоги до рівня загальноосвітньої підготовки учнів
Теоретичні відомості
Місце українського волейболу на сучасному етапі розвитку європейського спорту. Значення гравців передньої та задньої ліній. Правила безпеки на ігровому майданчику Учень, учениця:
р о з к р и в а є місце українського волейболу на сучасному етапі розвитку європейського спорту;
о б г р у н т о в у є значення гравців передньої і задньої ліній;
д о т р и м у є т ь с я правил безпеки на ігровому майданчику та правил гри
Спеціальна фізична підготовка
Стрибкові вправи, спеціальні вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса, сили верхніх та нижніх кінцівок, черевного преса, спини, вправи на розтягування. Вправи для розвитку швидкості, спритності. Учень, учениця:
в и к о н у є: стрибкові вправи; спеціальні вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса, сили верхніх та нижніх кінцівок, черевного преса, спини; вправи на розтягування; вправи для розвитку швидкості, спритності;
Техніко-тактична підготовка
Способи пересування гравців по ігровому майданчику, поєднання способів пересування. Передача м’яча двома руками зверху. Прийом м’яча двома руками знизу. Прийом м’яча двома руками знизу після переміщення. Вибір місця для виконання другої передачі. Вибір місця для виконання нижніх подач. Нижня пряма та бокова подача. Прийом м’яча знизу після виконання нижньої прямої (бокової) подачі від стіни. Навчальна гра волейбол за спрощеними правилами, рухлива гра «Малюкбол» Учень, учениця:
в и к о н у є способи пересування по волейбольному майданчику; передачі м’яча двома руками зверху; прийом м’яча знизу від стіни, в парах та колонах; прийом м’яча знизу після переміщення; вибір місця для виконання другої передачі; вибір місця для виконання нижніх подач; нижню пряму та бокову подачі з відстані 4–6 м від сітки та від стіни; прийом м’яча після подачі;
бере участь: у навчальній грі волейбол за спрощеними правилами; у рухливій грі «Малюкбол»

Немає коментарів:

Дописати коментар